Persmap - Luchtmacht Mannenkoor

Molenweg 41  
3738DD  Maartensdijk
Tel: 0346-212409  
Ga naar de inhoud

Persmap

Algemeen

Op deze pagina staan verwijzingen naar
  • groepsfotos
  • logo's
  • teksten
die gebruikt kunnen worden voor programmaboekjes, aankondigigngen enz.

Groepsfoto's

Op de pagina groepsfoto's staan foto's die gebruikt kunnen worden. Door op de foto te klikken kruigt u een grotere foto te zien die u kunt opslaan.

Logo's

Het Luchtmacht Mannenkoor gebruikt de volgende logo's


Als u op een logo klikt opent er een venster met het logo op een groter formaat.
Teksten

Tekst 1

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) een vereniging opgericht naar privaatrecht. Als vereniging mogen wij de naam dragen van "Luchtmacht Mannenkoor", zonder deel uit te maken van de Koninklijke Luchtmacht. Wel worden wij door deze organisatie gefaciliteerd met beperkte materiële ondersteuning. Wij repeteren op een militair complex in de Gemeente Arnhem, de voormalige Vliegbasis Deelen.
De leden van het LMK, op dit moment 63 leden, zijn (gewezen) mannelijke militairen van alle krijgsmachtdelen, maar zij hebben allen affiniteit met de Koninklijke Luchtmacht (KLu). Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden.
Het koor geeft zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties.
Het koor staat onder leiding van Adjudant b.d. Rienus Oude Kempers.
Het repertoire is zeer veelzijdig, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Nederlandse-, Franse-, en Duitse composities maken er deel van uit. Maar ook Italiaanse-, Engelse- en Russische composities en niet te vergeten Amerikaanse negro-spirituals.
Bij een optreden is er een minimale bezetting van 40 leden, in de praktijk meer dan 50 leden.


Tekst 2

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) werd op 1 september 1980 heropgericht. Vanaf deze datum vertegenwoordigt het koor - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Met veel enthousiasme en inzet vervult zij deze taak.
Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties.
Het koor staat onder leiding van Rienus Oude Kempers.
De wapenspreuk van de Koninklijke Luchtmacht ‘Parvus Numero - Magnus Merito (Klein in aantal – Groot in daden) heeft het nu 63 leden tellende koor ook tot zijn devies gemaakt.
Het repertoire is zeer veelzijdig, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Nederlandse-, Franse-, en Duitse composities maken er deel van uit. Maar ook Italiaanse-, Engelse- en Russische composities en niet te vergeten Amerikaanse negro-spirituals.
De leden van het LMK zijn (gewezen) mannelijke militairen van alle krijgsmachtdelen, maar zij hebben allen affiniteit met de Koninklijke Luchtmacht. Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden.
Zij komen uit het gehele land - een tweetal zelfs uit Duitsland - en kwamen voorheen naar de bakermat van het koor, de Vliegbasis Soesterberg.
De vliegbasis werd echter opgeheven. Er werd uitgeweken naar andere locaties in de regio Soesterberg. Uiteindelijk werd op de Vliegbasis Deelen, op het Vrijland, aan de Koningsweg te Arnhem een nieuwe oefenlocatie gevonden.
Onderdeelshanger

Op 31 januari 2018 reikte de voorzitter van het  Luchtmacht Mannenkoor de nieuwe onderdeelshangers uit. De leden van het  koor hebben dus nu een unieke hanger.

© Copyright 2006 - 2019 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 14-februari-2019
Terug naar de inhoud